8 tipula eder
3 baratxuri ale
4 bakailu zati, bakoitza 200-250gr ingurukoa
oliba olioa
100ml ardo zuria
gatza
Moztu tipula julianan eta erregosi su txikian ordubetez gatz pittin batekin eta oliba olio txorrotada batekin, nahasi tarteka ez itsasteko eltzeari.Sartu baratxuriak ere brunoisse erara moztuta. Lehendabizi tipulari ura aterako zaio eta gero lehortzen joango da kolore marroia artzen ari den bitartean. Gehitu ardo zuria eta sartu bakailaoa azala goruntz duela, tapatu estalki batekin bi minutuz eta gero eman bira arrainari, utzi beste minutu batzuk bakailaoa egiten eta ardo zuriaren alkohola lurruntzen. Amaitzeko bota perrexil birrindua kolorea emateko. Normalki gatza beharrik ez du izaten bakailaoak baina ez dago gaizki probatzea, gainera ardo zuriak ere ematen dio gazi puntu bat. On egin.
ongietorri
Hemen aurkituko duzuna ez da berritzailea, beste sukalde irakurketa bat besterik ez dut eskaintzen, sukalde kontuak eta sukalderako lehengaiak etxean sortzea edo aurkitzea da helburutariko bat. Produktu bat artu osagai nagusitzat eta bera jorratuko dugu errezeta ezberdinak osatuz. Ez dira oso korapilatsuak izango, erraz egiteko modukoak, sukaldean hasi berriak direnentzat edota egunero ibiltzen direnentzat baita baratzerako gogoa dutenentzat baina lurrik ez dutenentzat gida txiki bat, etxeko balkoian gauza asko egin bailiteke. Animo eta ea zure gustuko errezetak topatzen dituzun!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario