ongietorri

Hemen aurkituko duzuna ez da berritzailea, beste sukalde irakurketa bat besterik ez dut eskaintzen, sukalde kontuak eta sukalderako lehengaiak etxean sortzea edo aurkitzea da helburutariko bat. Produktu bat artu osagai nagusitzat eta bera jorratuko dugu errezeta ezberdinak osatuz. Ez dira oso korapilatsuak izango, erraz egiteko modukoak, sukaldean hasi berriak direnentzat edota egunero ibiltzen direnentzat baita baratzerako gogoa dutenentzat baina lurrik ez dutenentzat gida txiki bat, etxeko balkoian gauza asko egin bailiteke. Animo eta ea zure gustuko errezetak topatzen dituzun!!!!

etxean kalabaza ipini

Ez da zaila merkatura joan, gustuko duzun kalabaza eder bat erosi, zatitu sukaldean lan egiteko, bere haziak artu eta utzi lehortzen sukaldeko paper zuri batean hilabete batzuetan, leku lehor batean.  

Utzi apirila erdi edo maiatza arte eta, orduan, sartu paper zurgatzaile baten barruan ur pitin batekin (beti bustita egon behar du, lehortzen bada gehitu ura) eta ikusiko duzu egun gutxitan adartxo bat aterako zaiola. Bitartean ipini lore-pote edo ontzi handi bat lur askorekin, sartu kalabaza hasi bertan eta ureztatu pasatu gabe, ez du ur asko behar. 

Egun gutxitan hasten joango da, eta adar luzeak botako ditu, metro pila bat. Ez baduzu balkoi handiegirik, nik bezala, ipini lore-potearen erdian makil bat eta bildu kalabaza makilaren inguruan. Leku dezente hartzen du baina era horretara  ez zaitu  balkoitik botako!
Loreak botatzen dituenean, adi, hortik aterako baita fruitua, udazkenerako jateko prest izango dituzu kalabazak. Loreak ere jan daitezke, nahi duzunez bete eta frijitu, aukera ona izan liteke. Ikusiko duzu, ez da batere zaila. Zorte on!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario